Ιωάννης Κ. Βαλασίδης

Συνεργάτης - Δικηγόρος

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1995, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (LL.B. 2019) και κάτοχος του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο» της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (LL.M. 2023).
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2022.
Διετέλεσε συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου του Αλεξίου Κούγια, ενώ έχει εργαστεί και στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Ειδικεύεται στο χειρισμό υποθέσεων οικονομικού ποινικού δικαίου (περιουσιακά εγκλήματα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εγκλήματα περί τα υπομνήματα, εγκλήματα διαφθοράς, φορολογικά/τραπεζικά/χρηματιστηριακά αδικήματα, λαθρεμπορία), ηλεκτρονικού εγκλήματος, εταιρικής ποινικής ευθύνης και διασυνοριακής εγκληματικότητας τόσο σε δικαστηριακό όσο και σε συμβουλευτικό επίπεδο.
Ομιλεί αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά.

Τομείς Πρακτικής

Λύσεις για όλα σας το νομικά θέματα

Αστικό Δίκαιο
Αστικό δίκαιο

Η Δικηγορική μας Εταιρεία αναλαμβάνει υποθέσεις από ολόκληρο το φάσμα του αστικού δικαίου, ενδεικτικά δε: διαφορές από συμβάσεις πώλησης, έργου, αστικής και επαγγελματικής μίσθωσης, χρηματοδοτικής μίσθωσης – leasing, αδικοπρακτική ευθύνη κλπ.

Εμπορικό Δίκαιο
Εμπορικό Δίκαιο

Η Δικηγορική μας Εταιρεία διεκπεραιώνει υποθέσεις από όλο το φάσμα του εμπορικού δικαίου, καλύπτοντας νομικά κάθε τομέα των συναλλαγών των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων στο πεδίο της παροχής νομικών συμβουλών και δικαστικής διεκδικήσεως.

Φορολογικό Δίκαιο
Διοικητικό Δίκαιο

Η Δικηγορική μας Εταιρεία διεκπεραιώνει υποθέσεις ακυρωτικών διαφορών και διαφορών ουσίας που αφορούν στις σχέσεις των πολιτών με το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών του κράτους και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ως φορέων άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Ποινικό Δίκαιο
Ποινικό δίκαιο

Η Δικηγορική μας Εταιρεία αναλαμβάνει ποινικές υποθέσεις σχετικές με εγκλήματα στρεφόμενα κατά της περιουσίας και της ιδιοκτησίας, κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας και υγείας, κατά της τιμής κλπ.