ΕιρΑθηνών 2149/2022: Η δικαστική εκπροσώπηση του ανήλικου τέκνου αποτελεί αντικείμενο άσκησης γονικής μέριμνας

2149/2022 ΕιρΑθηνών (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας)

Τριτανακοπή κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου για αίτηση διόρθωσης κύριου ονόματος ανήλικου τέκνου. Έλλειψη ενεργητικής νομιμοποίησης. Αποτελεί αντικείμενο της γονικής μέριμνας και όχι της επιμέλειας. Δέχεται και ακυρώνει τριτανακοπείσα δικαστική απόφαση. Βεβαιώνει το ορθό όνομα του ανήλικου τέκνου. Συμψηφίζει δικαστική δαπάνη.

Αριθμός απόφασης 2149/2022

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

(Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας)

Αποτελούμενο από την Ειρηνοδίκη Μαρία Κατσανάκη, που όρισε η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης, με την παρουσία και της δικαστικής γραμματέα Δήμητρας Αθανασοπούλου.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις …………..:

Tριτανακόπτων: ……………………….. του ………………………..,  (ΑΦΜ ………………………..) κάτοικος ……………………….., οδός ……………………….. αριθ. ……………………….., που παραστάθηκε με τους πληρεξούσιους δικηγόρους Αλέξανδρο Φάρο (Α.Μ. 32535) και Βιολέτα Βασιλάκου (Α.Μ. 16326)

Καθ’ης η τριτανακοπή: ……………………….. του ………………………..,  (ΑΦΜ ………………………..) κάτοικος ……………………….., οδός ……………………….. αριθ. ……………………….., που παραστάθηκε με την πληρεξούσια δικηγόρο ………………………..

Ο τριτανακόπτων ζητεί να γίνει δεκτή η με ΕΑΚ ………………………..αίτηση, που προσδιορίστηκε για ……………………….. και αναβλήθηκε για την παραπάνω δικάσιμο (ΡΕ αριθμός ….).

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Ο τριτανακόπτων ζητεί να ακυρωθεί η με αριθμό …………..απόφαση τoυ Ειρηνοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας).

Η αίτηση αρμοδίως εισάγεται για να συζητηθεί ενώπιον αυτού του Δικαστηρίου κατά την προκειμένη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.

Από τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων των διαδίκων και όλα τα έγγραφα που προσκομίζουν και επικαλούνται αποδείχθηκε ότι η τριτανακοπή πρέπει να γίνει δεκτή ως κατ’ ουσία βάσιμη διότι η προσβαλλόμενη με αριθμό ………….. απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (Εκουσία Δικαιοδοσία) εκδόθηκε ελλείψει ενεργητικής νομιμοποίησης διότι η με ΕΑΚ …………..αίτηση διόρθωσης του κυρίου ονόματος του ανήλικου τέκνου κατατέθηκε μόνο από τη μητέρα-καθ’ ης η τριτανακοπή και όχι από τον πατέρα-τριτανακόπτων, ο οποίος ασκεί και εκείνος από κοινού τη γονική μέριμνα (ο οποίος δεν ήταν διάδικος στην παραπάνω δίκη) και όχι μόνο η μητέρα (βλ. σχετικά την με αριθμό 431/2006  γνωμοδότηση του ΝΣΚ).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΕΧΕΤΑΙ την τριτανακοπή.

ΑΚΥΡΩΝΕΙ την με αριθμό  …………..απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (Εκουσία Δικαιοδοσία).

ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ με σκοπό τη διόρθωση της με αριθμό …, τόμος …, έτος … Ληξιαρχιακής Πράξης γέννησης του Ληξιαρχείου Αθηνών ότι το ορθό κύριο όνομα του ανήλικου τέκνου είναι ……………

Και ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ όλα τα δικαστικά έξοδα.

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριο του στις …………..

                               Η ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *