Κατάγεται από την Χαλκίδα, όπου γεννήθηκε και ολοκλήρωσε με επιτυχία την δευτεροβάθμια εκπαίδευση της στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Χαλκίδας. Eισήχθη το έτος 2006 στην Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το έτος 2011.

Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τίτλο «Εργατικό Δίκαιο» του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εκπονηθείσα διπλωματική εργασία με τίτλο «Ευρωπαϊκά Συμβούλια Εργαζομένων». Πραγματοποίησε την δικηγορική της άσκηση στο σύνολο της στο Δικηγορικό Γραφείο «Ασημίνα Παπαναστασίου και Συνεργάτες», αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία σε ζητήματα Αστικού Δικαίου, Ποινικού Δικαίου καθώς και Δικαίου της Αστικής Αφερεγγυότητας (υπερχρεωμένα νοικοκυριά).

Από το έτος 2014 είναι μάχιμη δικηγόρος παρά Πρωτοδίκαις και εγγεγραμμένο μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας. Εμβαθύνει συνεχώς την νομική της κατάρτιση με την συμμετοχή της, ως  σύνεδρος, σε νομικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς επίσης και με την τακτική παρακολούθηση νομικών σεμιναρίων και προγραμμάτων και φροντίζει να ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις τόσο σε εθνικό, όσο και σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ασχολείται ενεργά τόσο με την συμβουλευτική όσο και με τη δικαστηριακή δικηγορία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων έχοντας αποκτήσει εμπειρία με την ενασχόλησή της με τους τομείς του τραπεζικού δικαίου (ρυθμίσεις οφειλών) και του ασφαλιστικού δικαίου (συντάξεις), έχοντας παρακολουθήσει και τα σεμινάρια του ΕΦΚΑ για την πιστοποίηση δικηγόρων σε θέματα συνάξεων. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Βασιλική Ευάγγελου

Δικηγόρος - Συνεργάτης

Vasiliki-E-Ntantakou-1

Τομείς Πρακτικής

Πιστοποιημένη βοήθεια

Αστικό Δίκαιο
Αστικό δίκαιο

Η Δικηγορική μας Εταιρεία αναλαμβάνει υποθέσεις από ολόκληρο το φάσμα του αστικού δικαίου, ενδεικτικά δε: διαφορές από συμβάσεις πώλησης, έργου, αστικής και επαγγελματικής μίσθωσης, χρηματοδοτικής μίσθωσης – leasing, αδικοπρακτική ευθύνη κλπ.

Εμπορικό Δίκαιο
Εμπορικό Δίκαιο

Η Δικηγορική μας Εταιρεία διεκπεραιώνει υποθέσεις από όλο το φάσμα του εμπορικού δικαίου, καλύπτοντας νομικά κάθε τομέα των συναλλαγών των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων στο πεδίο της παροχής νομικών συμβουλών και δικαστικής διεκδικήσεως.

Φορολογικό Δίκαιο
Διοικητικό Δίκαιο

Η Δικηγορική μας Εταιρεία διεκπεραιώνει υποθέσεις ακυρωτικών διαφορών και διαφορών ουσίας που αφορούν στις σχέσεις των πολιτών με το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών του κράτους και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ως φορέων άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Ποινικό Δίκαιο
Ποινικό δίκαιο

Η Δικηγορική μας Εταιρεία αναλαμβάνει ποινικές υποθέσεις σχετικές με εγκλήματα στρεφόμενα κατά της περιουσίας και της ιδιοκτησίας, κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας και υγείας, κατά της τιμής κλπ.